Isărescu: Îmi voi păstra grosul economiilor în lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat astăzi că va păstra în continuare cea mai mare parte a economiilor în lei. El a subliniat că are încredere în moneda naţională, iar reducerea temporară a acestor plasamente a fost cauzată de rambursarea anticipată a unui credit.

Creditul era singura datorie a guvernatorului BNR care depăşea 5.000 de euro, nivelul minim de la care valoarea obligaţiilor trebuie declarată, transmite Mediafax.

Potrivit declaraţiei de avere, Mugur Isărescu a rambursat anticipat în ultimele opt luni un credit la care mai avea de plătit în luna octombrie 2009 aproximativ 135.000 de euro, dar şi banii din conturi şi depozite bancare sunt mai puţini cu 100.000 de euro.

"Am văzut o informaţie eronată, sunt nevoit să o corectez: Nici guvernatorul nu mai are încredere în leu în timp ce-şi ţine economisirile în valută. Am încredere în leu. Am ţinut şi voi ţine grosul economisirilor în lei. Faptul că acum nu mai am economisiri în lei este o decizie din motive familiale, a trebuit să rambursez un credit în lei şi practic nu mai am economisiri în monedă naţională. Lucrul pare minor, dar ştiu cum se poate imflama populaţia dacă se conturează o asemenea idee. Bineînţeles că veniturile mele principale fiind în lei, acolo voi şi economisi în viitor", precizat Mugur Isărescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite