Isărescu: Societatea are nevoie mai mult ca oricând de dezbateri economice profesioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea românească are nevoie mai mult ca oricând de dezbateri economice profesioniste, a declarat astăzi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR). El a arătat că dezbaterea publică pune foarte mult accent pe aspecte sociale şi este ignorat faptul că evoluţia democraţiei depinde de modul în care mediul de afaceri poate genera resurse financiare.

"Eu cred că societatea are nevoie de dezbateri economice profesioniste. Bineînţeles că aici este şi misiunea noastră, a economiştilor, care trebuie să facem eforturi pentru a le traduce într-un limbaj mai accesibil. Dar avem un mare dezavantaj, nu facem rating", a spus guvernatorul BNR.

Mai citeşte şi:

Croitoru: Măsurile de austeritate ar trebui menţinute între 18 şi 24 de luni

Guvernatorul a menţionat că trebuie iniţiată o ofensivă pentru "a repune în drepturi" problemele financiare şi economice, pentru că altfel punctele de vedere ale economiştilor şi ale finanţiştilor vor fi în mare măsură pe lângă subiectul economic şi financiar.


El a adăugat că la nivelul dezbaterilor se fac adesea confuzii şi a dat exemplul celor care au propus ca plata pensiilor să se facă din rezervele valutare. "Nu îmi dau seama cum am putea să facem asta. Să vindem rezervele pe piaţa valutară, să se aprecieze leul şi să afectăm exportatorii? Să aibă loc un transfer, cum?", a adăugat Isărescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite