Isărescu: Probabil că România va majora taxele, dar până atunci trebuie extinsă baza de impozitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat astăzi că România va ajunge probabil la majorarea impozitelor, dar până atunci trebuie extinsă baza de impozitare şi eliminate excepţiile de taxare, altfel nu va aduce venituri suplimentare

"Probabil că România va ajunge şi la majorări de impozite, dar, până atunci, trebuie precedate de extinderea bazei de impozitare şi eliminarea excepţiilor. Dacă nu se fac aceste lucruri, majorarea impozitelor e o soluţie temporară şi, până la urmă, tot la tăieri de chetuieli ajungem", a declarat astăzi  Isărescu la Forumul Financiar 2010 organizat de Forum Invest.

Guvernatorul a mai spus că în timp ce probabilitatea de a tăia mai întâi cheltuielile şi a majora apoi impozitele este mică, în situaţia inversă, de a majora impozitele şi după aceea de a tăia cheltuielile, are o probabilitate mult mai mare.

În negocierile cu FMI, autorităţile române s-au angajat să reducă cheltuielile publice, pentru a se încadra într-un deficit de 6,8%, astfel încât salariile din sectorul bugetar ar urma să scadă cu 25%, iar pensiile cu 15%.

Guvernatorul BNR a mai spus că nefiscalizarea pământului a fost una din cauzele boomului imobiliar. "Impozitarea pământului are şi rolul de aduce active în circuitul economic", a spus Isărescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite