Isărescu: Neplata datoriilor este sport naţional în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că în România neplata datoriilor este ”un sport naţional” şi ar trebui ca statul să dea un exemplu pozitiv şi să îşi achite debitele, pentru că altfel „se strică atmosfera asupra economiei de piaţă”.

Isărescu a afirmat, într-un discurs ţinut la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, că într-o economie de piaţă cine a consumat a plătit, iar dacă nu respectă acest principiu este „eliminat din club”.

„Trebuie rezolvată problema arieratelor. Iarăşi am intrat în arierate, deşi credeam că am scăpat de ele. Nu ne plătim datoriile. Nu este economie de piaţă. Într-o economie de piaţă ai consumat, ai plătit”, a conchis Isărescu.

„Este un obicei care te scoate din club, te elimină, consumi şi nu plăteşti. Este un sport naţional, iar acum nu plăteşte nici statul. Statul trebuie să dea exemplu despre plata la timp a obligaţiilor sale, nu să dea exemplu negativ, pentru că atunci s-a stricat toată atmosfera economiei de piaţă”, a afirmat guvernatorul BNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite