Isărescu: Cu angajaţii din privat cine este solidar?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Mugur Isărescu a atras atenţia, cu ocazia prezentării raportului trimestrial asupra inflaţiei, că angajaţii din mediul privat nu mai pot suporta povara cheltuielilor publice, în special a celor cu asistenţa socială.

Potrivit şefului băncii centrale, dacă împarţi salariul mediu pe familie, venitul rezultat este sub cel al unui pensionar. „Avem 3 milioane de angajaţi la privat şi un milion de bugetari. Nu poţi susţine şase milioane de asistaţi social cu trei milioane de contribuabili", a spus Isărescu.

Guvernatorul a precizat că o bancă centrală nu susţine niciodată un stat social, ci productivitatea, munca, eficienţa şi inovaţia. „Se tot vorbeşte despre solidaritate. Cu cele trei milioane de angajaţi din privat cine este solidar?", a subliniat Isărescu.

CITEŞTE ŞI

ABERANT: Contabil de liceu cu salariu de ministru

Oficialul a adăugat că BNR încearcă de mai multă vreme să compenseze ieşirea României din politica fiscală prociclică din ultimii ani, dar nu poate garanta succesul. În plus, guvernatorul nu crede că un guvern de tehnocraţi ar fi mai potrivit pentru România."Guvernele trebuie să fie politice, nu de tehnocraţi", a spus Isărescu.

Banca centrală a revizuit în urcare prognoza de inflaţie, de la 2,5% la 2,7%, menţinând ţinta de inflaţie la 4,2% pentru finalul anului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite