Isărescu: Leul, "un Rocky al finanţelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precum Silvester Stallone în filmul Rocky, leul se pregăteşte pentru ieşirea din ring în 2014 Leul greu a fost gândit de Banca Naţională a României (BNR) ca vehicul pentru

Precum Silvester Stallone în filmul Rocky, leul se pregăteşte pentru ieşirea din ring în 2014

Leul greu a fost gândit de Banca Naţională a României (BNR) ca vehicul pentru stabilizarea preţurilor, principalul obiectiv al politicii băncii centrale, şi a dovedit că şi-a îndeplinit rolul, a declarat ieri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care a comparat leul cu un "Rocky al finanţelor". "Marea bătălie a fost şi rămâne stabilizarea preţurilor. Denominarea nu a fost un scop în sine, dar în opinia BNR a reprezentat un punct de cotitură în recâştigarea încrederii", a spus Isărescu la un simpozion organizat de banca centrală pentru a aniversa 140 de ani de la apariţia monedei naţionale. "Şi-a revenit cam în repriza a 10-a, iar în ultimii doi ani performează. Nu trebuie să fim euforici, mai avem vreo şase reprize şi nu trebuie să-l lăsăm să fie nici prea avântat. Bunul -imţ românesc ne obligă că nu e bine să îţi iei nasul la purtare", a afirmat Isărescu.

Guvernatorul a adăugat că denominarea s-a suprapus fericit cu accentuarea reducerii inflaţiei şi accelerarea creşterii economice. În opinia lui Isărescu, leul nou a simplificat viaţa tuturor românilor, de la populaţie la bănci, instituţii publice şi companii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite