Irlanda, tot mai aproape de un împrumut extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Dublin s-a întâlnit ieri cu oficialii Comisiei Europene, ai Băncii Centrale Europene (BCE) şi ai Fondului Monetar Internaţional pentru a analiza situaţia financiară a ţării şi pentru a evalua starea sistemului bancar fragil al statului.

Miercuri, premierul irlandez Brian Cowen declara că „guvernul irlandez nu intenţionează să solicite oficial sprijin financiar în lipsa unor activităţi pregătitoare".

Ieri, Patrick Honohan, guvernatorul băncii centrale a Irlandei, a declarat că discuţiile vor duce probabil la acordarea unui împrumut de „zeci de miliarde de euro" pentru Irlanda, informează „The Wall Street Journal". „Mă aştept că acest lucru să se întâmple cu siguranţă", a declarat Honohan, care este şi membru al Consiliului Guvernatorilor al BCE.

Oficialii nu au ajuns la o înţelegere încă, a declarat Brian Lenihan, ministrul de Finanţe al Irlandei ieri, în Parlament. Acesta a adăugat că un rezultat dezirabil ar fi elaborarea unei linii de finanţare de urgenţă, care să nu fie însă accesată.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite