Ipad HD, cea mai rapidă tabletă de pe piață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul iPad, iPad 3, sau iPad HD cum este denumit oficial a fost testat, recent, de "Adevărul". Pe dinafară păstrează aspectul vehicului iPad 2 dar vine cu o mulțime de schimbări interioare.

În primul rând: acum și iPad a primit mult lăudatul Retina Display de pe iPhone 4, care face totul să arate super clar. Sub carcasă se mai ascund un procesor updatat de tip A5X cu patru nuclee și grafică pe măsură și o cameră de 5 megapixeli (în spate) și cu senzor VGA (în față).

Personal nu sunt un mare fan al foliilor protectoare ale ecranului gadgeturilor. În cazul retina display de pe iPad, ar fi bine să beneficiezi nerestricționat de calitatea bună a imaginii, pentru aceasta chiar și folia poate fi un mic obstacol, mai ales dacă nu este pusă bine.

Părerea mea este că un gadget dacă este manevrat cu grijă poate rezista peste 3 ani, ceea ce deja este prea mult pentru cei care își permit un astfel de obiect pentru că deja apar altele noi și este nevoie de un upgrade.

Lansarea noii tablete Apple a avut loc în preajma prezentării noului soft iOS 5.1. 

Designul a celei de-a 3-a generații iPad 3 nu este foarte diferite de cea a precedentei generații. De fapt, arată aproape identic cu iPad 2 – iar atunci când sunt oprite îți vine greu să le deosebești.

Totuși, sunt diferențe, mai ales când vine vorba de greutate. Noul iPad este cu 60 de grame mai greu decât predecesorul. Apple a modificat și polaritatea magneților incluși în tablet, iar husele SmartCover fabricate la începutul anului 2011 pentru iPad 2 vor fi incompatibile. Husele se vor atașa fără probleme noii tablete însă ele nu mai pot bloca/debloca dispozitivul când acoperă sau descoperă ecranul dispozitivului.

Apple a “înghesuit” o mulțime de pixeli în ecranul de 9,7 inch - 1536 x 2048 mai exact. Oricum în ciuda faptului că marca din Cupertino se laudă cu densitatea acestui iPad, densitatea de 264 PPI a tabletei este inferioară celei de 330 PPI a ecranului iPhone-ului 4.

Cu toate acestea 'Retina Display' oferă cea mai bună fidelitate pe care am văzut-o vreodată pe o tabletă. Lucruri precum navigarea pe internet, scroll-ul printer fotografii și vizionarea de filme sunt mult îmbunătățite față de iPad 2. and is one of the main reasons to pick up the new iPad.

Designul este premium, cu materiale de calitate precum aluminiu și gorilla-glass. La colțuri, iPad-ul este frumos curbat și lasă impresia unui lucru foarte fin. Butoanele sunt camuflate cu tact într-un colț al tabletei și dispuse ușor pe partea din spate. Butonul home, specific deviceurilor Apple este prezent și la această tablet în ciuda zvonurilor privind dispariția sa.

Viteza de operare a tabletei este semnificativ îmbunătățită, iar noul procesor Quad-core face din iPad HD cea mai puternică tabletă de pe piață, deocamdată.
iPad-ul testat a avut doar partea Wifi. Chiar și acesta poate fi transformat într-o tabletă foarte portabilă, independentă de alte rețele wifi fixe, partajând internetul de pe un alt device iPhone sau Android prin opțiunea Hot Spot. Deja Orange permite acest lucru, dar și Vodafone a anunțat că permite la cerere activarea acestei opțiuni.

image

Avantaje Ipad 3

Procesor rapid

Ecran care se vede superb

Interfață simplă

Dezavantaje Ipad 3

Aplicațiile pot ocupa mult spațiu

Nu se extinde stocarea

Mai greu decât iPad2

Fișă tehnică iPad HD 16 Gb Wifi

Dimensiuni mm 241,2 x 185,7 x 9,4

Greutate 662 g

Ecran principal – LED-backlit IPS TFT

Ecran principal - culori 16M

Ecran principal capacitive touch screen, 9,7 inch, 1536x2048 pixeli, 264 ppi

Ecran principal - S-LCD capacitive touchscreen

Camera – 8MP, 3264x2448 pixels, autofocus, dual-LED flash

Acumulator 11.560 mAh

Memorie internă 16GB

Procesor 1 GHz Cortex-A9 Apple A5X

Sistem de operare IOS 5.1

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite