Ultima gafă a ministrului Ion Ariton: "Sunt mândru că plec. Colegii de la presă POATE să zâmbească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Am făcut parte dintr-o echipă guvernamentală care a lucrat multe pentru România şi pentru români, de aceea sunt mândru că plec", a spus astăzi fostul ministru Ion Ariton, când i-a predat mandatul noului ministru al Economiei, Lucian Bode, în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Când ziariştii au izbucnit în râs după această declaraţie, Ariton a adăugat: "Îmi pare bine că este continuitate în această direcţie. Este un moment în care trebuia să facem un pas înapoi. Noi ne-am făcut pe deplin datoria până în acest moment şi... colegii de la presă POATE să zâmbească sau au zâmbit când am spus că sunt mândru că plec în acest moment, deci ca să nu credeţi... aaa... deci sunt...aaa... pentru că plec într-un moment bun şi lăsând ministerul pe mâini bune".

Această completare a declaraţiei i-a amuzat şi mai tare pe ziarişti.

Din septembrie 2010, de când a preluat fotoliul de ministru, Ariton s-a remarcat prin mai multe gafe făcute în public.

Citiţi aici: Ion Ariton, ministrul gafelor cu 12 consilieri

Pentru Ion Ariton, aceasta este a doua ieşire în public la Ministerul Economiei într-un an şi jumătate. Prima a fost când a primit mandatul de la predecesorul său, Adriean Videanu. Ariton este şi singurul ministru care nu a făcut nicio conferinţă de presă.

El a plecat fără a-şi lua la revedere de la ziariştii acreditaţi la Ministerul Economiei.

Ungureanu l-a făcut pe Ariton "prim-ministru"

Şi noul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a făcut o gafă la ceremonia de predare-primire a portofoliului de la Economie.

După ce Ariton şi Bode au semnat protocolul de predare-primire, Ungureanu i s-a adresat lui Ariton: "Vă rog câteva cuvinte, domnule prim-ministru...".

În timp ce semnau documentul, Bode şi Ariton au glumit încet unul cu altul. "Schimbăm stiloul acum?", a întrebat amuzat Bode. "Nu", i-a răspuns scurt Ariton.

image

Prima perlă a lui Bode

Deşi este ministru de două zile, şi Lucian Bode a făcut deja o gafă. Miercuri, după ce a fost audiat în comisiile parlamentare, a fost întrebat de ziarişti care sunt priorităţile sale la ministerul Economiei. Bode a răspuns că se va preocupa de reducerea numărului taxelor.

Când i s-a atras atenţia că de acest aspect se ocupă de fapt Ministerul Finanţelor, Bode a precizat că va colabora cu această instituţie.

Astăzi, la preluarea mandatului, Bode a citit un discurs pe care şi-l notase pe un caiet cu spirală.

"Conştientizez importanţa acestui minister în dezvoltarea economică a României, în crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, în creşterea veniturilor şi a standardului de viaţă al românilor.

Nu doresc să dezvolt acum, aici, proiectele majore pe care mi le-am propus, cum ar fi reorganizarea sistemului energetic şi investiţiile din energie, privatizarea companiilor din portofoliul ministerului sau managementul privat, profesionist, aş spune eu, al companiilor din subordinea ministerului, însă doresc să subliniez importanţa deosebită pe care am să o acord mediului de afaceri", a spus proaspătul ministru.

El a finalizat prin a spune: "Nu pot incheia fără să vă asigur că întreg mandatul meu va fi guvernat de două direcţii majore: transparenţa şi comunicarea".

Două lucruri care au lipsit cu desăvârşire în mandatul predecesorului său, Ion Ariton.

Pentru angajaţii din minister, azi a mai fost un motiv de petrecere: au intrat salariile pe card, lucru împărtăşit cu bucurie pe holurile instituţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite