Investitorii londonezi au încredere în BP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea acţiunilor British Petroleum (BP) a scăzut cu 44% la bursa londoneză, în urma exploziei platformei petroliere din Golful Mexic.

Chiar şi aşa, în această lună investitorii britanici au cumpărat mai multe titluri BP decât au vândut, potrivit unui studiu realizat de Bloomberg. Cotaţiile titlurilor BP au ajuns la cel mai jos nivel din ultimii 13 ani, reducând valoarea companiei cu aproximativ 60 de miliarde de lire sterline.

Tendinţa nu este aceeaşi pe piaţa americană de capital. Investitorii de pe Wall Street s-au arătat reticenţi în ceea ce priveşte viitorul companiei britanice, mai ales în urma retrogradării ratingului de către agenţiile Moody's şi Fitch - cu trei, respectiv şase trepte. Există chiar voci care cer revocarea autorizaţiei de exploatare din SUA. Astfel, pe piaţa americană s-a observat un exod de capital de 185 de milioane de dolari.

Timothy Guiness, preşedintele Guiness Atkinson Asset Management, a declarat că investitorii pentru care a cumpărat titluri BP anticipează o creştere a valorii acestora de până la 50% în următorul an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite