Investitorii au început să-şi marcheze profiturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) s-au depreciat, ieri, în medie cu 1,23%. şi acţiunile principalilor emitenţi fie au suferit corecţii negative, de până în

Titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) s-au depreciat, ieri, în medie cu 1,23%. şi acţiunile principalilor emitenţi fie au suferit corecţii negative, de până în două puncte procentuale, fie au încheiat la cursul şedinţei precedente.
Dintre blue-chipsuri, numai Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) şi Transelectrica (TEL) au reuşit, ieri, "performanţa" unei sesiuni pe creştere.
"În şedinţa de astăzi (n.red: ieri), bursa a avut parte de o corecţie bine-venită şi o aşezare a preţurilor, necesară după o bună perioadă de creşteri. Este normal ca vânzătorii să intre în piaţă ca să-şi marcheze profiturile, după astfel de perioade", explică Liviu Avram, broker la Prime Transaction.
A doua zi de scădere pentru SIF-uri
ştirea potrivit căreia privatizarea Băncii Comerciale Române (BCR) a fost, în cele din urmă, agreată de Curtea Constituţională, şi-a mai pierdut din efect, ieri, când titlurile SIF au încheiat, la unison, pe minus. "Finalizarea privatizării BCR se va mai face simţită în piaţă, ţinând cont de faptul că s-a aşteptat mai bine de un an acest final", consideră Liviu Avram. Cea mai mare corecţie, cu 1,69%, a fost suferită de acţiunile SIF 4 Muntenia, care au încheiat la preţul de 1,7400 RON/titlu. Pe următoarele poziţii se situează SIF 5 Oltenia, cu o scădere de 1,63%, până la 3,0200 RON/acţiune, SIF 2 Moldova cu o depreciere de 1,13% faţă de şedinţa precedentă, până la 2,6200 RON/acţiune, SIF 1 Banat Crişana cu 1,12% (2,6500 RON/acţiune), şi SIF 3 Transilvania, cu o coborâre până la 2,4500 RON/acţiune (-0,41%). "De fapt, nu a fost o şedinţă foarte agitată, ba chiar se poate spune că a fost o zi destul de liniştită, dacă avem în vedere faptul că indicele BET (n.red.: care măsoară evoluţia celor mai lichizi emitenţi) a încheiat pe o creştere de 0,05%, iar indicele BET Compozit (n.red.: care monitorizează evoluţia tuturor emitenţilor) a urcat cu 0,18%", este de părere brokerul de la Prime Transaction.
În sectorul petrolier, acţiunile SNP Petrom s-au menţinut la cursul de 0,5950 RON/acţiune, iar cele ale Rompetrol Rafinare Constanţa au urcat cu aproape 3%, ajungând la 0,0963 RON/acţiune. "Acţiunea RRC mai are potenţial de creştere, însă rămâne de văzut dacă rezultatele la nouă luni vor confirma aşteptările investitorilor", spune Avram. Alături de Rompetrol, Transelectrica a ţinut capul de afiş în ceea ce priveşte creşterile, cu o apreciere de 2,99%. Ultimul preţ de tranzacţionare pentru titlurile TEL a fost, ieri, de 34,5000 RON/acţiune. Până la sfârşitul săptămânii, brokerii mai aşteaptă corecţii: "Mai pot apărea anumite corecţii, dar nu va fi vorba de nimic îngrijorător", subliniază Liviu Avram.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite