Investitorii fac grevă, brokerii merg pe lobby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele modificări ale unor legi cu relevanţă în piaţa de capital viitorul Cod fiscal şi ordonanţa referitoare la pragul de deţinere în SIF-uri i-au nemulţumit atât de profund pe

Ultimele modificări ale unor legi cu relevanţă în piaţa de capital viitorul Cod fiscal şi ordonanţa referitoare la pragul de deţinere în SIF-uri i-au nemulţumit atât de profund pe operatorii bursieri, încât aceştia s-au hotărât să-şi ascută săbiile. Astăzi, o parte din investitori va intra în grevă, în sensul că nu vor mai efectua vânzări sau cumpărări de valori mobiliare (acţiuni, obligaţiuni, derivative etc.), după ce, ieri, liderii asociaţiei brokerilor au anunţat că vor face lobby pentru corectarea viitorului Cod fiscal.
Se pare că greva investitorilor va fi o premieră absolută în istoria pieţelor bursiere, pentru că nici în anii crizei din 1929-1933 nu au fost semnalate astfel de manifestări. Până ieri, la ora închiderii ediţiei, aproape 400 de semnături se adunaseră pe site-ul petitiionline.ro, unde a fost postată chemarea la grevă. Surse din piaţă afirmă chiar că ar exista şi fonduri străine de investiţii care se vor alătura ineditului protest.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Valori Mobiliare (ANSVM), Dan Paul, ne-a declarat că brokerii nu vor intra în grevă, dar va trebui să respecte decizia investitorilor protestatari, care se vor abţine de la tranzacţionare. Pentru corectarea legislaţiei, "vom face lobby parlamentar şi, în ultimă instanţă, ne vom adresa pieţelor externe de capital", a afirmat şeful ANSVM.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite