Investitorii aşteaptă rezultatele financiare la nouă luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şedinţa de tranzacţionare de ieri s-a caracterizat prin evoluţii mixte ale cotaţiilor, scenariu specific perioadei de aşteptare a rezultatelor financiare aferente trimestrului III. În acest

şedinţa de tranzacţionare de ieri s-a caracterizat prin evoluţii mixte ale cotaţiilor, scenariu specific perioadei de aşteptare a rezultatelor financiare aferente trimestrului III. În acest context, indicii au înregistrat variaţii de mică amploare, la finele sesiunii bursiere, BETC şi BETFI înregistrând avansuri de 0,12%, respectiv 0,59%, în timp ce BET afişa o depreciere de 0,5 puncte procentuale.
Lichiditatea bursieră sa situat la un nivel ridicat, valoarea totală a transferurilor perfectate depăşind 16 milioane de euro. "Sesiunea bursieră de ieri s-a caracterizat printr-o volatilitate mai ridicată comparativ cu zilele trecute, investitorii aşteptând publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului III. S-au făcut remarcaţi însă câţiva emitenţi care, de regulă, nu ţin afişul şedinţelor de la BVB", a declarat pentru Adevărul Adrian Barbu, broker la BCR Securities.
Acţiunile RRC au fost cele mai lichide pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, fiind transferate peste 29 milioane de titluri, în valoare de peste 2,6 milioane de lei. Cotaţiile RRC au urmat un trend descendent, preţul de la închiderea şedinţei fiind cu aproape 4% mai mic decât ultima cotaţie de marţi. Emitentul a anunţat miercuri rezultatele financiare aferente primelor nouă luni, evoluţia nefavorabilă a acestora stând la baza deprecierii cotaţiilor din şedinţa de ieri. La nivelul grupului Rompetrol însă s-a înregistrat o evoluţie favorabilă a rezultatelor, ceea ce a indus un trend ascendent cotaţiilor Rompetrol well Services. Astfel, la închiderea şedinţei bursiere de ieri, titlurile PTR afişau o creştere de aproape 10% a preţului de tranzacţionare.
Titlurile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) s-au remarcat ieri printr-o lichiditate ridicată, brokerii fiind de părere că volumul ridicat al transferurilor a fost determinat de vânzările unuia dintre acţionarii principali ai băncii. Au fost transferate peste 4,72 milioane de titluri BCC, valoarea transferurilor depăşind 2,58 milioane de lei.
Acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) au continuat trendul ascendent, însă cu o amploare ceva mai redusă. La sfârşitul şedinţei, SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) afişau cotaţii în scădere uşoară faţă de preţurile de închidere aferente şedinţei precedente. Lichiditatea acţiunilor SIF s-a menţinut la niveluri comparabile cu cele înregistrate în sesiunile bursiere anterioare.
Titlurile Biofarm (BIO) au crescut pe parcursul şedinţei bursiere de ieri cu 5,26%, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. De remarcat faptul că acţiunile BIO nu s-au mai sincronizat cu cele emise de Antibiotice (ATB), titlurile acesteia din urmă suferind o uşoară corecţie, respectiv cu 0,53%. "Din punctul de vedere al indicatorilor de rentabiliate şi de tranzacţionare, titlurile BIO sunt mai bine poziţionate în raport cu cele ale companiei Antibiotice", este de părere Adrian Barbu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite