Investitorii americani sunt interesati de sectorul IT si farmaceutic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domeniile cele mai atractive pentru noi investitii americane in Romania sunt, in opinia reprezentantilor Ambasadei SUA, domeniul IT si cel al produselor farmaceutice. "In ultimul timp, am remarcat un

Domeniile cele mai atractive pentru noi investitii americane in Romania sunt, in opinia reprezentantilor Ambasadei SUA, domeniul IT si cel al produselor farmaceutice. "In ultimul timp, am remarcat un interes mult mai mare al companiilor americane pentru investitii si pentru incheierea de parteneriate de afaceri in domeniul IT, al bunurilor de larg consum, al productiei alimentare si in sectorul farmaceutic", ne-a declarat Jennifer Gothard, atasat comercial in Serviciul Comercial al Ambasadei SUA. Ultimele evolutii economice, in special introducerea cotei unice de impozitare, sunt considerate incurajatoare pentru atragerea investitorilor americani. Principala nemultumire persista fata de prevederile Codului Muncii. Functionarea sistemului judiciar si respectarea drepturilor de autor sunt privite ca un aspect pentru un mediu de afaceri favorabil important. Pana in acest moment, volumul total al investitiilor directe americane in Romania se cifreaza in jurul sumei de 898 milioane de dolari, potrivit oficialului american. SUA se situeaza astfel pe locul 5 in clasamentul pe tari al investitiilor straine directe. Conform datelor Registrului Comertului, la sfarsitul lui martie 2005 existau 4310 societati cu capital american, acestea inregistrand o valoare a capitalului social subscris de peste 880 de milioane de dolari.
Schimburi comerciale imbunatatite
In privinta schimburilor comerciale dintre Romania si SUA, problema principala o constituie taxele vamale mai mari pe care Romania le aplica produselor americane fata de taxele vamale ale Uniunii Europene. "Speram ca dupa aderare taxele romanesti sa se alinieze celor din UE. Am purtat deja discutii cu reprezentantii Guvernului pentru scaderea acestor taxe, solicitare care ni s-a indeplinit insa numai pentru anumite produse", a mai spus Jennifer Gothard.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite