Investitorii în acţiuni SIF au început să îşi marcheze profiturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare au pierdut în medie peste 2%

Bursa pare să fi depăşit evoluţia agitată de început de an, şedinţa de tranzacţionare de ieri încheindu-se fără consemnarea unor modificări deosebite. Cursul acţiunilor s-a depreciat, în medie, cu 0,40%, în timp ce indicele BET a înregistrat o variaţie modestă, de -0,01%.
"Bursa a traversat o sesiune oarecum mai liniştită spre deosebire de ceea ce s-a petrecut în acest an. Şi lichiditatea, de 54,7 milioane lei (16,1 milioane euro), s-a plasat sub media din acest an", precizează Alin Brendea, directorul de tranzacţionare al Prime Transaction. În sectorul bancar, în vreme ce acţiunile BRD Groupe Societe Generale au pierdut aproape un punct procentual, ajungând la 20,5000 lei/titlu, iar cele ale Băncii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) - 0,83%, acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au rezistat la preţul şedinţei anterioare, de 1,0500 lei/titlu.
Titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) au resimţit, ieri, o corecţie de peste două puncte procentuale. Cele mai afectate au fost acţiunile SIF Moldova (SIF 2), care au pierdut 3,74%. Ultimul preţ de tranzacţionare pentru acţiunile SIF 2 a fost de 3,3500 lei/acţiune. În topul "descreşterilor" s-au mai situat SIF Oltenia (SIF 5), cu o scădere de 2,39%, şi SIF Banat-Crişana (SIF 1), cu -2,32%. Tot în şedinţa de ieri, SIF Transilvania (SIF 3) şi-a vândut integral pachetul de acţiuni deţinut la Banat Estival 2002 (BNAT), adică 1.553.321 acţiuni, reprezentând 39,62% din capitalul social al emitentului. Preţul de vânzare a acţiunilor a fost de 1,65 lei/titlu, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 2,56 milioane lei.
Evoluţii mixte în sectorul petrolier
După o perioadă de creşteri susţinute, cotaţiile principalilor emitenţi din sectorul petrolier au înregistrat, ieri, evoluţii mixte. Astfel, titlurile Petrom (SNP) au revenit la pragul de 0,6000 lei/acţiune, iar titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au rămas pe plus, cu o apreciere de sub un punct procentual. Acţiunile RRC au închis, ieri, la preţul de 0,0981 lei/titlu, în urcare cu 0,72% faţă de ultima sesiune a săptămânii trecute. Rompetrol s-a impus în topul lichidităţii, cu un rulaj de peste 17 milioane de acţiuni. Şi acţiunile Transelectrica (TEL) au încheiat şedinţa în scădere uşoară, cu 0,55%, la cursul de 36,0000 lei/titlu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite