Investiţiile private, afectate de absorbţia redusă a fondurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ar trebui să ia măsuri privind gestionarea fondurilor europene, întrucât gradul redus de absorbţie şi derularea lentă a proiectelor afectează firmele care vor să realizeze investiţii cu acest tip de finanţare, susţine Luca Serena, preşedintele Euroholding, specializat în sectorul construcţiilor.

„Trebuie să se intervină rapid cu măsuri importante, în ceea ce priveşte gestiunea fondurilor UE. De fapt, problema nu o reprezintă doar gradul scăzut de absorbţie a fondurilor, ci şi consecinţele pe care acesta le produce, în sensul că toate societăţile care prezintă proiecte nu fac investiţii până când nu ştiu dacă proiectul lor va beneficia sau nu de fonduri", a declarat Luca Serena, citat de Mediafax.

Şeful Euroholding a mai spus că un impuls pentru piaţa construcţiilor, cu o dată de revenire incertă, poate veni din creşterea absorbţiei fondurilor europene şi a unor măsuri în sectorul lucrărilor de interes public.

Euroholding, controlat de grupul italian Industrie Maurizio Peruzzo, este alcătuit din firmele Euroconstruct (construcţii), Europrefabricate (producător de elemente prefabricate din beton), Europroducts (producător de beton şi încuietori), Eurologistica (realizează excavări, demolări, fundaţii speciale), Eurodesign (proiectare şi project management), Monlandys (dezvoltator imobiliar) şi IMP România şi Netex, cu activităţi în sectorul textil. La acestea se adaugă Euroholding, care gestionează activităţile şi strategiile firmelor din grup.

Anul trecut, afacerile consolidate ale grupului au scăzut cu 50%, la 65 de milioane de euro, din cauza crizei, care a afectat sectorul construcţiilor şi cel imobiliar, principalele domenii de activitate ale Euroholding.

Pentru acest an, grupul estimează o creştere a afacerilor cu 15%, la aproape 75 milioane de euro, şi o majorare a profitului EBITDA de la 4,4 milioane de euro la 5,5 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite