Investiţii în tehnologia de comunicare şi informaţie a personalului medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a încheiat proiectul „Program de dezvoltare a abilităţilor de utilizare a tehnologiilor de comunicare şi informaţie a personalului din sectorul sănătăţii - PRO-MED BUCUREŞTI -ILFOV 2008",  co-finanţat de Fondul Social European, în cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul, implementat de International Computer School în parteneriat cu Asociaţia Medicilor de Familie Bucuresti în perioada aprilie 2009-martie 2010, are ca obiectiv specific creşterea productivităţii la locul de muncă  a personalului medical din regiunea Bucureşti Ilfov.

 În contextul demarării în 2009 a Programului Guvernamental de Informatizare a Sistemului de Sănătate, şi implementarea  softului SIUI pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, personalul medical se confruntă cu nevoia acută de a dobândi abilităţi şi competenţe specifice în domeniul tehnologiei informatiei si comunicaţiilor, pentru a răspunde noilor metode organizaţionale necesare managementului descentralizat din sistemul de sănătate publică. 

 In cadrul proiectului 150 de medici de familie si asistente au participat la cursuri de formare profesională specifică în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţii (TIC),  respectiv operator calculator, pentru a asigura implementarea noilor tehnologii în sistemul de sănătate publică.

Bugetul total al proiectului este de 340.861 de lei, din care 320.000 de lei reprezintă fonduri europene, iar 20.861 de lei au fost asiguraţi de International Computer School.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite