Întreprinzătorii acuză poliţia locală de abuzuri economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un sondaj realizat de Consiliul Naţional al IMM, oamenii de afaceri chestionaţi au arătat că activitatea poliţiei locale este abuzivă în raport cu firmele lor. Relaţia dintre IMM-uri şi poliţia locală este considerată nesatisfăcătoare de către 60% dintre întreprinzători, care spun că gradul de exces de zel şi abuz în funcţie din partea poliţiştilor locali este mediu, ridicat şi foarte mare, în proporţie totală de

„Cei mai mulţi dintre poliţişti, ştim cu toţii, nu au absolvit Academia de Studii Economice şi nici măcar un liceu cu profil economic. Este absurd, astfel, ca poliţia locală să aibă dreptul de a controla firmele mici şi mijlocii, examinând inclusiv bilanţul societăţilor“, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al IMM, Ovidiu Nicolescu.

El propune o revizuire de urgenţă a atribuţiilor poliţiei locale „sau cel puţin să urmeze nişte cursuri, să înveţe ceva despre contabilitatea firmelor“.

Sondajul consiliului mai relevă faptul că 25% din companii au avut controale multiple,  pentru aceeaşi perioadă şi cu aceeaşi temă,  de la mai multe instituţii cu atribuţii de control. De asemenea, 70% din întreprinzătorii chestionaţi consideră că poliţiştii locali nu au o pregătire profesională corespunzătoare.

În continuare, 70% din cei chestionaţi consideră inoportune şi neadecvate competenţele poliţiei locale pe linia activităţilor economice, şi 85% dintre ei nu percep poliţia locală ca pe un sprijin real în slujba cetăţenilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite