Interzis cu cortul pe plajă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarea lege a turismului, al cărei proiect va fi adoptat în şedinţa de guvern din această săptămână, va interzice, între altele, şi camparea pe plajă.

Proiectul a fost supus dezbaterii publice, iar cea mai importantă prevedere pare a fi aceea că pe plajele din România vor fi interzise corturile. O altă prevedere este interzicerea accesului pe plajă al persoanelor însoţite de animale.

Nici animalele nu vor avea acces

Mai exact, articolul 21 al noului proiect de lege a turismului prevede că „Este interzis utilizatorilor plajelor cu destinaţie turistică, precum şi oricăror altor persoane: a) camparea pe plajă; b) amplasarea şi/sau montarea de panouri publicitare, bannere, postere, şi orice alte tipuri de dispozitive care servesc publicităţii; c) accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilităţi; d) circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor". Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine că iniţiatorii viitorului act normativ au încercat să facă „o lege comparabilă cu cele din alte ţări europene". 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite