Interviul de duminică: Sir George Iacobescu, directorul executiv al Canary Wharf Group

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul a început cu un apel de la Margaret Thatcher. Sir George Iacobescu era aproape de a finaliza lucrul la "World Financial Center" din New York pentru Olympia & York când compania la care lucra a primit un apel din partea primului ministru britanic.

"Sunteţi singurul dezvoltator din lume care ar putea face Canary Wharf", a spus aceasa către conducerea companiei. Intrigat, şeful grupului canadian, Paul Reichmann a trimis cinci dintre directori de top la Londra pentru a examina şantierul. Sir George Iacobescu a fost unul dintre ei, potrivit unui interviu acordat The Telegraph.

"Am străbătut tot drumul din centrul Londrei până la Canary Wharf şi m-am pierdut total", spune el. "Nu am mai fost niciodată în Londra până atunci. M-am rătăcit pe Narrow Street şi am aflat şi de ce poartă acest nume. Când am ajuns la Canary Wharf, structura DLR [Docklands Light Railway] era construită, dar nu cum trebuie. Şantierul în sine..., dar nu doriţi să vă aflaţi acolo pe întuneric. Nu era nici apă şi nici electricitate. Nu era absolut nimic. M-am întors la New York şi i-am scris o notă şeful meu spunându-i: Nu-l atingeţi!".

O lună mai tarziu, Reichmann a semnat un acord pentru a dezvolta Canary Wharf.

Află pe forbes.ro povestea lui Sir George Iacobescu, dar şi cum a devenit primul român distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul nobiliar de Cavaler (Knight Bachelor).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite