Intermediarii cer o lege a pieţei imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O legislaţie imobiliară eficientă ar elimina confuziile de natură juridică ivite în timpul tranzacţiilor, spun reprezentanţii companiei Regatta. Ei propun participarea asociaţiilor

O legislaţie imobiliară eficientă ar elimina confuziile de natură juridică ivite în timpul tranzacţiilor, spun reprezentanţii companiei Regatta. Ei propun participarea asociaţiilor profesionale la elaborarea unei legi a pieţei imobiliare.
"În acest moment nu beneficiem, din păcate, de o lege a pieţei imobiliare. Spre exemplu, în cazul în care două sau mai multe părţi apelează la justiţie pentru rezolvarea unor probleme pe teme imobiliare, nu au o lege la care să facă referire, ci trebuie să se adreseze legilor generale şi Constituţiei", acuză Robert Teodorescu, director în cadrul companiei Regatta.

Agentul imobiliar, responsabil de malpraxis
Totuşi, acest demers nu este o premieră. Deputatul Gabriel Zamfir, preşedintele Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare (UNIM), a iniţiat, în urmă cu un an, un pachet de legi menit să reglementeze funcţionarea pieţei de profil. Preşedintele UNIM ne-a declarat că o singură lege din acest pachet urmează să fie finalizată cât de curând, iar proiectul va intra în dezbaterea asociaţiilor interesate. Printre prevederile cuprinse în proiect se numără reglementarea meseriei de agent imobiliar. Proiectul va mai introduce asigurarea de malpraxis pentru responsabilizarea agentului, precum şi certificatul de conformitate imobiliară, care va atesta faptul că imobilul din acte corespunde cu cel din realitate. "O lege care să reglementeze piaţa este binevenită, atât timp cât ţine cont de standardele europene", ne-a declarat şi Liviu Ureche, Certified International Property Specialist (CIPS).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite