Interesul investitorilor pentru România va scădea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) atrage atenţia asupra scăderii ponderii în PIB a cheltuielilor consumului privat, fapt care ar trebui să fie "un semnal de alarmă

Conducerea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) atrage atenţia asupra scăderii ponderii în PIB a cheltuielilor consumului privat, fapt care ar trebui să fie "un semnal de alarmă pentru guvern şi Ministerul de Finanţe". Evoluţia acestui indicator "poate fi generată de lipsa de interes a societăţilor comerciale în a mai investi fie în modernizarea unor capacităţi de producţie în funcţiune sau în capacităţi noi". Este posibilă, de asemenea, "scăderea rapidă, în doi-trei ani, a interesului investitorilor străini pentru piaţa României", a arătat ieri, în deschiderea Forumului Oamenilor de Afaceri, preşedintele AOAR, Florin Pogonaru. El propune identificarea domeniilor de interes pentru mediul de afaceri şi promovarea transparentă a parteneriatului public-privat. "România nu foloseşte acest instrument eficient prin care statul poate atrage capitalul privat în rezolvarea numeroaselor probleme pentru care nu sunt suficiente fonduri publice", a mai spus Pogonaru.

Membrii AOAR au identificat câteva planuri de acţiune către care ar trebui direcţionate resursele existente: promovarea în următoarele trei luni a unei legislaţii coerente pentru piaţa forţei de muncă; dezvoltarea rapidă a infrastructurii rutiere şi de comunicaţii; promovarea parteneriatului public-privat; adoptarea unei strategii pentru reducerea dependenţei energetice a României; informatizarea reală a societăţii româneşti, îndeosebi în mediul rural şi în oraşele mici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite