Interesul americanilor pentru Turbomecanica urcă preţul acţiunilor cu 3,3%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei bursiere de ieri, acţiunile Turbomecanica (TBM) au fost printre cele mai căutate de către cumpărători, interesul ridicat al acestora fiind determinat de zvonurile privind

În cadrul şedinţei bursiere de ieri, acţiunile Turbomecanica (TBM) au fost printre cele mai căutate de către cumpărători, interesul ridicat al acestora fiind determinat de zvonurile privind preluarea societăţii de către compania americană United Technologies.
Cererea ridicată a condus la o creştere a preţului de tranzacţionare cu 3,3%. Numărul acţiunilor transferate a fost de peste 3,7 milioane, iar valoarea tranzacţiilor a depăşit 3,8 milioane de lei. Printre preferatele investitorilor sau numărat şi acţiunile Rompetrol Rafinare. "În ultimele două zile sa observat un interes ridicat din partea unor cumpărători mari pentru acţiunile Rompetrol Rafinare", precizează Iulian Panait, preşedintele societăţii de consultanţă KTD Invest. Au fost tranzacţionate 17,59 milioane de acţiuni, reprezentând aproape o treime din numărul total de acţiuni transferate ieri. Valoarea tranzacţiilor cu aceste titluri a fost de 1,49 milioane lei.
Acţiunile bluechips au intrat pe un trend descrescător
Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide titluri listate la bursă, sa înscris pe un trend descrescător, la finele şedinţei înregistrând o scădere de 0,34%. Indicii BETC şi BETFI sau depreciat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cu 0,51% şi respectiv 1,37%. Deprecierile cotaţiilor au avut loc pe fondul unei lichidităţi în scădere, valoarea totală a tranferurilor perfectate fiind de 38,9 milioane de lei.
Acţiunile Petrom au înregistrat o scădere accentuată. Ultimul preţ de tranzacţionare a fost de 0,555 lei/titlu, cu 2,6% mai mic decâţ preţul de închidere din ziua anterioară. Au fost transferate 5,9 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor ridicânduse la 3,34 milioane de lei. Cotaţiile SNP au fost afectate de ştirile privind anchetarea unor oficiali în legătură cu furnizarea de informaţii de natură să pericliteze siguranţa statului.
In ceea ce priveşte acţiunile SIF, continuă corecţia preţurilor de tranzacţionare. "Cotaţiile titlurile SIF2 Moldova şi SIF5 Oltenia sunt la niveluri delicate, respectiv la jumătatea intervalului de variaţie din ultimul timp", precizează Iulian Panait.
Preţul titlurilor SIF2 sa depreciat cu 2,5%, pe fondul unui volum tranzacţionat de 2,9 milioane de acţiuni. Valoarea transferurilor a fost de 9,17 milioane de lei. Acţiunile SIF5 sau depreciat cu 1,4 puncte procentuale, pe fondul unui rulaj de 7,56 milioane de lei.
Tranzacţiile cu acţiuni SIF au totalizat 25,51milioane de lei, reprezentând 65% din valoarea aferentă şedinţei de tranzacţionare. În cadrul sesiunii de ieri a fost înregistrată şi oferta de obligaţiuni a Băncii Comerciale Române, în valoare de 242,82 milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite