InterAgro transformă o seră de trandafiri într-una de tomate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul InterAgro va începe producţia de tomate în prima parte a anului viitor, în martie urmând a fi produse primele roşii, potrivit unui comunicat al grupului. Potrivit reprezentanţilor InterAgro, doar anul viitor vor fi produse aproximativ 400 de tone de tomate, destinate exclusiv pieţei interne.


Sera este concepută să suporte două cicluri de producţie pe an: ianuarie-iunie şi iulie-noiembrie. În 2011, se aşteaptă o producţie de aproximativ 400 de tone de tomate, destinate exclusiv pieţei interne.

Iniţial, sera a fost construită pentru trandafiri, valoarea investiţiei din fonduri proprii fiind de 10 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro. Investiţia pentru reconversia producţiei de la trandafiri la tomate nu s-a finalizat încă. În ceea ce priveşte serele construite la Zimnicea, reprezentanţii InterAgro spun că mai pot fi construite încă două hectare de sere.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în primele 9 luni ale anului 2010 s-au obţinut 496.948 de tone de tomate, în timp ce importurile din perioada ianuarie-august 2010 au totalizat 51.531 de tone de tomate, provenite atât din Uniunea Europeană, cât şi din spaţiul extracomunitar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite