Integrarea, o mutare favorabilă pentru companiile de relocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul mutării variază între 2.000 şi 15.000 de euroEvaluarea se face luând în considerare locul de provenienţă al celor care apelează la astfel de servicii, astfel că transportul poate fi



Preţul mutării variază între 2.000 şi 15.000 de euro
Evaluarea se face luând în considerare locul de provenienţă al celor care apelează la astfel de servicii, astfel că transportul poate fi asigurat de containere - dacă vin de pe alt continent, avion sau vehicule, iar lucrurile sunt depozitate în spaţii special amenajate, în cazul în care noul spaţiu nu este încă disponibil. În funcţie de volum, destinaţie, acces la cele două sedii între care se face schimbul, dar şi de scară, etaj, costul unei relocări poate varia între 2.000 de euro (pentru o cameră) şi 15.000 de euro (pentru o vilă compusă din living şi 3-4 dormitoare). Pentru o relocare internă Timişoara-Bucureşti, preţul poate ajunge până la 1.000 de euro, la un volum de circa 30 metri cubi. "Marja de profit la o mutare este de aproximativ 30-40%", a declarat pentru Adevărul Emilian Gemai, manager în cadrul companiei greceşti Orbit Transporturi Internaţionale. Potrivit acestuia, procentajul de creştere anuală a cifrei este de 20-30%, faţă de valoarea de 720.000 de euro, înregistrată în 2004. şi compania TransCarpatica International oferă servicii de "door to door", printre clienţii importanţi numărându-se Alpha Bank, Ambasada Irlandei, Ambasada Greciei, Germanos, Konica, Renault, Romavia, Siemens sau Cosmote Romanian Mobile Telecomunication. Principalul motor de creştere a cifrelor de afaceri vor fi investiţiile străine şi, implicit, majorarea numărului de persoane care vor alege să se mute în ţara noastră. "Dacă luăm în calcul experienţa Ungariei, unde la un an de la integrare cifrele de afaceri ale companiilor din domeniu s-au dublat, putem spune că acelaşi lucru este de aşteptat să se întâmple şi în România. Poate nu va fi vorba chiar de o dublare, însă de o creştere de peste 50%, cu siguranţă", a mai spus Emilian Gemai.

Businessul important vine de la companii
"Ponderea persoane fizice/persoane juridice este de 35%, respectiv 65%", afirmă ştefan Rotaru, director general al companiei. În opinia sa, din ce în ce mai mulţi români, fie ei persoane fizice sau juridice, apelează la aceste servicii şi datorită creşterii puterii de cumpărare, dar şi a conştientizării că există o piaţă cu astfel de servicii.
"Ca şi piaţa valorilor imobiliare, şi această piaţă de servicii va avea acelaşi trend ascendent în viitorul apropiat, urmând ca pe termen lung piaţa să se sedimenteze şi să nu mai rămână decât firmele care oferă un bun raport calitate/preţ", spune Rotaru. "Deşi la un nivel destul de scăzut, încep să câştige teren şi relocările interne de persoane fizice. Vorbim aici de tineri
directoraşi
din sistemul bancar, de companii care au filiale în ţară şi care îşi duc acolo personalul", a explicat Dorin Chirilă, general manager al Allied Pickfords, unul dintre principalii jucători din sector. Anual, Allied Pickfords mută circa 400 de persoane, rata anuală de creştere fiind de circa 30-35%. Pentru anul 2007, Chirilă mizează pe o dublare a cifrei de afaceri, de la 1,7 milioane de euro, ţinta pentru anul în curs, la 3,5 milioane de euro.

Ce presupune relocarea:
Companiile care te ajută să te muţi dintr-o parte în alta a globului oferă, în general, o estimare gratuită a bunurilor ce vor fi transportate. În cazul mutării efectelor unei persoane fizice, se vor împacheta în primul rând obiectele fragile, precum şi cele de dimensiuni mici, pentru a putea elibera mobila. La cerere, pot fi aduse în prealabil cutii pentru ambalarea anumitor efecte personale, în speţă cărţi, oglinzi, tablouri, casete, încălţăminte etc. Din cauza distanţei mari pe care lucrurile trebuie să o parcurgă, acestea vor fi protejate cu folie cu bule de aer şi un strat de carton şi vor fi încărcate într-un camion sau container special, închis ermetic şi sigilat. Se va întocmi, de asemenea, o listă de inventar, care va fi verificată atât la încărcarea în camion sau container, cât şi la descărcarea acestuia. La destinaţie, firma prestatoare asigură întocmirea formalităţilor vamale, descărcarea, despachetarea şi aranjarea efectelor în noua locuinţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite