Instabilitatea politică ar putea duce leul la un nou minim-record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instabilitatea de pe scena politică a României şi contextul internaţional marcat de deteriorarea cererii pentru active riscante ar putea duce leul la un nou minim-record în raport cu euro, arată o analiză a Brown Brothers Harriman & Co., preluată de Bloomberg, potrivit Mediafax.

Astfel, cursul de schimb ar putea ajunge din nou la 4,4 lei/euro, după ce la 29 iunie 2010 nivelul de referinţă al monedei unice europene a fost de 4,4012 lei.

"Pe fondul problemelor globale, ne aşteptăm ca acest curs să urce treptat în următoarele săptămâni. Am dori să adăugăm şi că instabilitatea politică este o problemă care probabil se va înrăutăţi", avertizează analiştii.

Analiştii Brown Brothers Harriman & Co. amintesc de măsurile dure de austeritate şi de moţiunea de cenzură din iunie, prevestind deteriorarea situaţiei politice de la Bucureşti în această toamnă.

"Guvernul de coaliţie a rezistat la limită moţiunii de cenzură din iunie, care a vizat reducerile de salarii şi pensii, iar un nou astfel de vot a fost anunţat de opoziţie pentru această toamnă. Popularitatea guvernului s-a prăbuşit la minime record", se mai arată în analiză.

Analiştii ING Bank estimează un curs de schimb de 4,3 lei/euro la finele acestui an şi de 4,25 lei/euro la sfârşitul lui 2011.

Banca Naţională a României a anunţat astăzi un curs de schimb de la 4,2597 lei/euro, cea mai înaltă cotaţie de la 23 iulie. Faţă de referinţa precedentă, s-a înregistrat o creştere cu 2,71 bani, pe fondul contextului internaţional nefavorabil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite