Înregistrarea ţăranilor la Registrul Comerţului ar putea fi amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicarea ordonanţei care îi obligă pe ţărani să fie înregistraţi la Registrul Comerţului pentru a-şi vinde marfa în pieţe ar putea fi amânată, iar discuţii în acest sens vor avea loc în şedinţa de Guvern de miercuri, însă până atunci ea va fi în vigoare, arată ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

„Vom discuta în Guvern acest aspect, cel mai probabil în şedinţa de miercuri. Vrem să găsim o soluţie să amânăm aplicarea acestei ordonanţe", a spus ministrul.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă 44/2008, mâine este ultima zi în care ţăranii îşi vor mai putea vinde produsele în pieţe fără a figura ca PFA la Registrul Comerţului. Astfel, până miercuri ordonanţa va fi aplicată.

Agrostar: produsele alimentare se vor scumpi cu până la 15%

Dacă această Ordonanţă de Guvern va intra în vigoare, alimentele se vor scumpi cu până la 15%, arată reprezentanţii Federaţiei Agrostar într-un comunicat. În plus, ei spun că nici ţări precum Franţa nu-i impozitează pe ţăranii care nu valorifică produse agroalimentare în valoare de până la 10.000 de euro.

Agrostar a cerut miercuri ca micii producători agricoli să fie exceptaţi de la obligaţia de a se înregistra la Registrul Comerţului, astfel încât să-şi poată vinde produsele în pieţe şi târguri şi după 25 aprilie.

"Efectul imediat al aplicării ordonanţei (OUG 44/2008 privind micii producători agricoli, n.r.) este acela că producătorul agricol mic nu va mai putea să îşi desfacă producţia în pieţe şi târguri dacă nu este înregistrat la Registrul Comerţului ca persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau familială, determinându-l astfel să îşi vândă producţia intermediarilor şi facilitând astfel profitul uşor al acestora şi sărăcirea ţăranului", a spus Ştefan Niculae.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite