Inovaţia, vitală pentru economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stimularea creativităţii este, în opinia doamnelor din mediul de afaceri românesc, una dintre primele măsuri pe care guvernanţii români ar trebui să le aibă în vedere.

„Istoria ne arată că sunt momente în care au loc mutaţii ale modelelor de dezvoltare, iar România, prin stimularea industriei creative, ar avea şansa să fie în avangarda schimbărilor care se produc la nivel global", este argumentul adus în acest sens de Aneta Bogdan, Managing Partener al companiei Brandient România, în cadrul celei mai recente dezbateri din seria Forbes Women Club.

Industriile creative, fie că vorbim de software, design industrial, mass-media sau creaţie vestimentară, au o contribuţie semnificativă în economia românească, spune Andreea Vass, consilier al primului ministru, susţinând că acestea au nevoie de un tratament special din partea autorităţilor. Acesta este de altfel motivul pentru care a fost deja creat un departament special în cadrul Guvernului, care se va ocupa de elaborarea Strategiei Naţionale de Competitivitate, ce urmează a fi făcută publică până la finele acestui an. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite