Înghesuială la obţinerea licenţelor pentru jocurile mecanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

acestuia, firmele se grăbesc să obţină licenţele înaintea modificării Legii jocurilor de noroc.Licenţa, valabilă un an de la obţinere"Agenţii economici pot funcţiona pe licenţele

acestuia, firmele se grăbesc să obţină licenţele înaintea modificării Legii jocurilor de noroc.
Licenţa, valabilă un an de la obţinere
"Agenţii economici pot funcţiona pe licenţele obţinute săptămâna trecută, spre exemplu, şi după intrarea în vigoare a noii Legi a jocurilor de noroc, pentru că ele (licenţele - n.r.) au valabilitate de un an de zile", a explicat Constantinescu. Potrivit proiectului de modificare a Legii jocurilor de noroc, act normativ aflat în lucru la MFP şi postat pe site-ul ministerului, capitalul social minim al unei societăţi care desfăşoară jocuri de noroc va fi între 5.000 lei şi 200.000 lei, de până la o mie de ori mai mare faţă de acest moment. În prezent, capitalul social al unei firme care doreşte obţinerea unei licenţe pentru jocuri electronice cu câştiguri, spre exemplu, trebuie să fie de minimum 200 lei. Pentru a obţine licenţă, firmele trebuie să opereze acum minimum cinci aparate electronice, faţă de 100, cât prevede noua lege. "Aproximativ 90% din firmele care deţin aparate electronice cu câştiguri au între cinci şi maximum 20 de aparate. Cum aceste societăţi nu-şi vor putea permite investiţiile necesare cumpărării de noi aparate, ele nu vor mai putea obţine licenţa de la MFP, deci vor dispărea", precizează reprezentantul AOCR.
Preţul unui aparat electronic cu câştiguri variază, în acest moment, între 500 de euro şi 15.000 de euro. Pentru a putea primi licenţă de la MFP, o sală trebuie să deţină minimum cinci aparate.
Investiţia într-o sală de jocuri electronice cu câştiguri se încadrează astfel, spune Constantinescu, între minimum 20.000 de euro şi 800.000 de euro, sau chiar un milion de euro, în cazul sălilor dotate cu 40-50 de aparate, de ultimă generaţie. Proprietarii sălilor de jocuri aflate în zone bune îşi scot banii relativ repede. "Fie că este vorba de o sală de jocuri mică, cu cinci aparate ieftine, fie de o investiţie de anvergură, cu zeci de maşini, sumele se amortizează în şase luni, maximum un an de zile", consideră reprezentantul AOCR. La 1 octombrie, 903 firme din România deţineau 24.735 de licenţe pentru tot atâtea aparate electronice cu câştiguri, potrivit listei afişate pe site-ul Ministerului Finanţelor. La aceeaşi dată, alte 20 de societăţi aveau licenţă pentru jocurile de noroc de tip cazinou, iar 15, respectiv 25, pentru bingo în sală şi pariuri sportive.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite