Inel rutier în jurul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române, alături de cele din ţările situate în zona Mării Negre, vor să dezvolte infrastructura regională de transport. Proiectul, aflat deocamdată în fază incipientă,

Autorităţile române, alături de cele din ţările situate în zona Mării Negre, vor să dezvolte infrastructura regională de transport.
Proiectul, aflat deocamdată în fază incipientă, prevede construirea unei "autostrăzi maritime" care va înconjura Marea Neagră. Dunărea va face parte din acest nou concept de transport. "Condiţia este ca România să dezvolte Portul Constanţa, care se află la intersecţia coridoarelor IV (rutier şi feroviar) şi VII (fluvial)", a anunţat, ieri, Gheorghe Dobre, ministrul transporturilor.
Dezvoltarea acestui proiect va permite transportul mărfurilor aşa cum se face pe o autostradă rutieră, a explicat ministrul Dobre. Totodată, interconectarea reţelelor de transport ale statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) este o altă prioritate de dezvoltare a infrastructurii regionale în următorii ani. Modalităţile de finanţare ale inelului circular maritim vor fi stabilite de către miniştri de transport din ţările OCEMN.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite