Industriaşii au intrat într-un conflict fără ieşire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Generală a Industriaşilor din România - UGIR-1903, principala confederaţie patronală din sectorul industrial românesc, se confruntă cu un conflict la nivelul conducerii care nu se va putea stinge decât în instanţă.

Pe de-o parte, Ioan Cezar Corâci a convocat o Adunare Generală prin care a fost desemnată noua componenţă a „organului de conducere" al Uniunii, de cealaltă parte, Marius Eugen Opran a organizat o altă Adunare Generală, prin care a fost desemnată o nouă „echipă managerială". Niciuna dintre cele două „tabere" nu recunoaşte însemnele (ştampilele, semnăturile, funcţiile etc.) sau statutul celeilalte, în schimb ambele îşi revendică reprezentativitatea la nivel naţional şi legitimitatea prezenţei în structurile oficiale de dialog social.

Ieri- dimineaţă, „aripa" Cezar Corâci a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va (re)organiza UGIR-1903 în conformitate cu noua legislaţie în vigoare (care prevede, între altele, dovedirea cu acte a numărului de salariaţi şi a reprezentativităţii teritoriale) şi tot ieri-dimineaţă „aripa" Marius Opran a stabilit că se va solicita un audit financiar independent asupra activităţii Uniunii din ultimii cinci ani. Ambele „tabere" din UGIR-1903 se acuză reciproc de interese imobiliare care ar sta la baza acţiunilor de secesiune în rândurile industriaşilor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite