Industria abia se mai menţine pe linia de plutire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna ianuarie 2012, producţia industrială (serie brută ) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,3%, dar ca serie ajustată a crescut cu 0,6%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată sezonier cu 1,2%, respectiv cu 2%, a anunţat azi-dimineaţă Institutul Naţional de Statistică (INS). Tot în ianuarie, vânzările au crescut uşor, dar

Potrivit INS, în luna ianuarie 2012, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă ca urmare a scăderii industriei extractive şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (cu câte 3,3% fiecare). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,4%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria bunurilor de uz curent (-15,2%), industria energetică (-3,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,5%). Industria bunurilor de capital şi industria bunurilor intermediare au crescut cu 11,8%, respectiv cu 0,4%.

Ianuarie 2012 comparativ cu ianuarie 2011

În luna ianuarie 2012, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 1,2%, ca urmare a creşterii tuturor sectoarelor industriale: industria extractivă (+5,4%),  industria prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,9% fiecare).
Pe marile grupe industriale, industria bunurilor de capital  şi industria energetică au crescut cu 6,4%, respectiv cu 0,9%, iar celelalte categorii de bunuri au înregistrat următoarele scăderi: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-4,3%), industria bunurilor de uz curent şi industria bunurilor intermediare ( -1,9% fiecare).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite