Industria, serviciile şi turismul, pe val

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele cinci luni din 2010 producţia industrială a crescut per ansamblu cu 5,3%, datorită creşterilor înregistrate în sectorul energetic (+13,3%). În industria prelucrătoare, producţia a crescut cu 5,4%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 11,3%.

În aceeaşi perioadă, afacerile din sectorul de servicii au crescut cu 8,7%, iar în turism - cu 1,8%.

În serie brută, producţia industrială a crescut în luna mai 2010 cu 4,6% faţă de luna precedentă şi cu 5,8% comparativ cu mai 2009, potrivit datelor anunţate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

În mai, comparativ cu aprilie, în serie brută, creşterea producţiei industriale s-a datorat avansului cu 6% a industriei prelucrătoare. În schimb, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%, iar industria extractivă cu 5%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor, respectiv în industria bunurilor intermediare (7,6%), industria bunurilor de capital (5,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,1%) şi industria bunurilor de uz curent (3,9%). Industria energetică a coborât cu 2,5%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite