Industria alimentară, dezavantajată în UE
0Industria alimentară din România este net dezavantajată faţă de cea din alte state ale UE, întrucât accesul produselor româneşti pe piaţa comunitară este limitat, din cauza numărului
Industria alimentară din România este net dezavantajată faţă de cea din alte state ale UE, întrucât accesul produselor româneşti pe piaţa comunitară este limitat, din cauza numărului redus de firme care respectă normele europene, a declarat, ieri, şeful delegaţiei CE la Bucureşti, Donato Chiarini.
"Companiile româneşti activează cu un dezavantaj semnificativ, pentru că unităţile din aproape toate celelalte state membre, exceptând Bulgaria, îndeplinesc normele europene şi îşi pot desface produsele în România, pot găsi cumpărători români, dar doar un număr redus de companii româneşti pot să îşi desfacă produsele în alte state UE, întrucât nu sunt aliniate la cerinţele europene", a spus Chiarini.