Industria aeronautica romaneasca a intrat in picaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vanzarea halelor si a unor halci din terenuri mai dau o gura de aer unor societati din aeronautica. Aceasta pana in momentul in care vor deveni parcuri industriale sau vandute in totalitate, bucata cu

Vanzarea halelor si a unor halci din terenuri mai dau o gura de aer unor societati din aeronautica. Aceasta pana in momentul in care vor deveni parcuri industriale sau vandute in totalitate, bucata cu bucata, pentru afaceri imobiliare. Celebra IMRA-Metav, o bijuterie tehnica de un miliard de dolari, s-a transformat intr-un parc industrial, denumit bombastic Business Park, cu 8.000 de salariati. "Nici macar nu se cunoaste adevaratul proprietar, dar Metav a avut "norocul" sa se intinda peste 20 de hectare in Baneasa", declara o sursa din Blocul National Sindical - BNS. Uzina de Avioane Craiova a luat o gura de aer, transformandu-si o mare parte din hale in parc industrial. Si-a mai pastrat un mic nucleu de reparatii, pe care spera- sa-l privatizeze curand. La randul sau, IAR Ghimbav se afla la mare stramtoare. Pentru a scapa de colaps, a cerut un ajutor de 138 miliarde lei de la bugetul de stat.
Romaero se transforma in afacere imobiliara
Se pare ca aceeasi soarta o va avea si Romaero Baneasa, desi, oficial, nu se recunoaste acest lucru. In lunile mai-iunie, la Romaero au fost mari fierberi sindicale. Sindicatele acuzau ca se urmareste transformarea uzinei intr-o afacere imobiliara de lux. Intre timp, conducerea a fost schimbata, iar sindicatele au tacut. Dar suspiciunea persista. Directorul general al societatii, Dan Vulcan, a recunoscut ca Metav intentioneaza sa preia terenul pe care se afla grupul de apa rece curata al Romaero. "Romaero nu are spatii verzi, ci doar cladiri industriale. Avem valoare industriala, nu comerciala". Mai mult, desi este inclusa intr-un plan de privatizare al Ministerului Economiei, compania intentioneaza sa faca si schimburi de active. "Este vorba de schimbul de terenuri intre Aeroportul Baneasa, ANL si Romaero. Aceste schimburi se vor face doar prin HG", sustine Aurel Cazacu, presedintele CA al Romaero.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite