Indicele mizeriei sociale din SUA a atins maximul ultimilor 28 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicele mizeriei sociale din SUA, un indicator neoficial care evaluează starea economiei prin adunarea simplă a ratelor inflaţiei şi şomajului, a atins maximul ultimilor 28 de ani.

Indicatorul a ajuns la 13 puncte, după ce a crescut în acest an cu peste două puncte, ceea ce, potrivit postului american de televiziune CNBC, subliniază amploarea impactului situaţiei economice dificile asupra populaţiei chiar şi la doi ani după încheierea recesiunii.

Problemele economice ameninţă planurile preşedintelui SUA, Barack Obama, de a fi reales anul următor. Preţurile de consum au crescut cu 3,9% în perioada de 12 luni încheiată în septembrie, în timp ce şomajul se menţine la un nivel ridicat de circa 9%.

Ultima dată indicele s-a aflat la acest nivel în 1983, însă în 1984 îmbunătăţirea economiei l-a ajutat pe preşedintele Ronald Regan să obţină un nou mandat. Chiar dacă indicatorul a atins pentru septembrie maximul ultimilor 28 de ani, mulţi economişti se aşteaptă la o reducere în următoarele luni, susţinută de o temperare a inflaţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite