Încrederea în Europa Centrală, în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicele privind încrederea fondurilor de investiţii cu activitate în Europa Centrală continuă să crească, potrivit unui studiu Deloitte, şi se apropie de nivelul anterior crizei.

Astfel, acesta a urcat de la minimul istoric de 48, înregistrat în octombrie 2008, la 140, peste indicele calculat la ediţia anterioară a raportului, din octombrie 2009, respectiv 117.

Cu toate acestea, nivelul tranzacţiilor este în continuare sub cel de acum doi, trei ani, iar contractele sunt semnate după o perioadă semnificativ mai lungă.

„2009 a fost un an dificil pentru industria globală a fondurilor de capital de risc, inclusiv în Europa Centrală. 2010 arată mult mai bine, în condiţiile în care pieţele de capital se redresează, iar fondurile observă şi îmbunătăţirea disponibilităţii capitalului", a declarat Garret Byrne, partener Deloitte şi liderul diviziei de fuziuni şi achiziţii.

Acesta a adăugat că tot mai mulţi economişti au încredere într-un efect de convergenţă, care va ajuta economiile central-europene să crească într-un ritm mai rapid decât Europa de Vest, pe termen mediu. Deloitte precizează că studiul a fost realizat înainte de criza din Grecia şi de pachetul de măsuri care a urmat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite