Încrederea investitorilor americani în pieţele de acţiuni, la cel mai mic nivel din ultimii şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele ultimului sondaj realizat de Asociaţia Americană a Investitorilor Individuali arată că 38% din cei chestionaţi se aşteaptă ca pieţele de acţiuni să evolueze liniar în următoarele şase luni. Răspunsurile investitorilor arată că neîncrederea acestora este la cel mai ridicat nivel din aprilie 2005 până în prezent.

Problema datoriilor europene, situaţiile politice tensionate, încetinirea creşterii economice, reprezintă motive de îngrijorare pentru investitori, potrivit sondajului.

Numărul mare al investitorilor care nu mai au încredere în pieţe arată că o soluţie rapidă pentru problemele din Europa nu există. Temerile cu privire la incapacitatea de a mai schimba lucrurile în bine s-au accentuat", a declarat Charles Rotblut, vice-preşedintele Asociaţiei Americane a Investitorilor Independenţi.

În cadrul aceluaşi sondaj, 33,7% din respondenţi cred că preţurile acţiunilor vor creşte în următoarele şase luni. Pentru a cincea oară în ultimele şase săptămâni perspectiva optimistă se află sub nivelul minim istoric de 39%, ceea ce reflectă temerea crescută a investitorilor americani.

Pe de altă parte, a adăugat Rotblut, nu sunt îngrijorări majore cu privire o eventuală corecţie majoră a pieţelor, mulţi dintre investitori aşteptându-se la câştiguri modeste în 2012.

Creşteri pentru S&P

criza economica, piata de actiuni, S&P, AAII, neincredere, investitori

Pieţele vor continua să evolueze extrem de volatil, dar respondenţii sondajului estimează totuşi un an de creştere pentru S&P 500 - indicele care reflectă evoluţia de ansamblu a celor mai importante 500 de companii tranzacţionate pe piaţa de capital americană. Mai mult de jumătate din respondenţi au estimat că S&P va creşte cu 10 procente sau mai puţin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite