Începe înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de la 1 august 2010, persoanele care nu figurează în Registrul operatorilor intracomunitari nu pot avea un cod valabil de TVA pentru operaţiuni intracomunitare, chiar dacă acestea sunt înregistrate deja în scopuri de TVA.

Astfel, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare după această dată operaţiuni intracomunitare, trebuie să solicite înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.        

„În vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, persoana înregistrată în scopuri de TVA trebuie să completeze şi să depună la organul fiscal competent formularul (095) «Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari» şi certificatul de cazier judiciar propriu precum şi pe cele ale tuturor asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni şi ale administratorilor", a transmis Ministerul de Finanţe.

Contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA înscrişi în Registrul operatorilor intracomunitari se pot radia din acest registru fie la cerere, fie din oficiu, de către organul fiscal competent, în condiţiile prevăzute de lege.

Procedura de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, inclusiv procedura de înscriere şi de radiere din acest registru, sunt reglementate prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2101 din 24 iunie 2010, publicat in Monitorul  Oficial  nr. 429 din 25 iunie 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite