Încep livrările Duster - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre livrările Duster, domeniul Ştirbey din Buftea şi parteneriatul, ca soluţie anticriză. Printre alte subiecte, află de ce resorturile ar aduce mai mulţi bani şi turişti pe litoralul românesc şi de ce renunţă Petrom la „PetromV“.

Încep livrările Duster, primul model românesc care „fură” clienţi mărcilor de import pe segmentul de 10.000 de euro

SUV-ul Duster, cea mai scumpă maşină produsă la Mioveni, cu un preţ care poate ajunge la peste 17.000 de euro, este primul model al Dacia care reuşeşte să atragă clienţi de la alte mărci de import către constructorul autohton, potrivit dealerilor Dacia citaţi de Ziarul Financiar. Săptămâna aceasta dealerii vor demara livrările modelelor comandate de către clienţi la începutul lunii martie. Mai mult de jumătate din clienţii Duster s-au orientat către modele echipate cu tracţiune integrală şi motorizări diesel, cu un preţ de peste 15.000 de euro.

Domeniul Ştirbey din Buftea va renaşte într-un complex hotelier de cinci stele

Buftea "ascunde" o locaţie spectaculoasă, cu o încărcătură istorică deosebită, care ar putea fi transformată, prin investiţii bine gândite, într-un punct de atracţie turistică de talia Palatului Peleş: Domeniul Ştirbey, care se întinde pe 24 de hectare. Vizita la Domeniul Ştirbey creează dependenţă. Liniştea, parcul dendrologic, lacul, dar mai ales Palatul Ştirbey, Biserica şi Turnul de apă construit de inginerul Anghel Saligny te îmbie să revii şi să le redescoperi de fiecare dată. Monumetele istorice sunt destul de bine întreţinute, deşi au nevoie de restaurări, scrie ziarul Bursa.

Petrom renunţă la „PetromV“ şi măreşte numărul de benzinării „OMV“

Brandul de benzinării premium PetromV va dispărea după şase ani de existenţă, iar cele 124 de staţii cu acest nume se vor redenumi Petrom sau OMV. Acţionarii companiei susţin că prin această măsură consolidează activitatea de marketing a grupului Petrom pe piaţa românească, împărţită în prezent în trei societăţi, scrie Financiarul.

De ce resorturile ar aduce mai mulţi bani şi turişti pe litoralul românesc

Resortul este un oraş în “miniatură”, pentru că acoperă, în general, între 50.000 şi 300.000 de metri pătraţi. Resortul are hoteluri, restaurante, magazine deschise şi în extra-sezon, opţiuni de entertainment, practic tot ce ai nevoie pentru un sejur la mare. Dar cel mai important detaliu este că toţi banii cheltuiţi în vacanţa pe litoral converg spre acelaşi proprietar, sau proprietari care gestionează împreună afacerea, după caz, potrivit Money.

Parteneriatul, soluţie anticriză

Consiliul Economic şi Social (CES) discută în şedinţa de astăzi propunerea legislativă privind parteneriatele încheiate între sectoarele public şi privat. Propunerea legislativă are ca obiect reglementarea proiectării, finanţării, construcţiei, operării, reabilitării, dezvoltării, leasingului şi transferului oricărei lucrări publice, bun sau serviciu public, care se realizează prin procedura parteneriatului public-privat. Potrivit proiectului de lege, un astfel de contract între autoritatea publică şi investitor va fi transferat investitorului pe o durată de maximum 49 de ani, scrie Curierul Naţional.







Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite