Încă o şansă pentru o vacanţă de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi români care nu şi-au permis să petreacă de Sărbători pleacă acum în mici călătorii mai ieftine. Lipsa banilor sau a timpului i-a împiedicat pe unii să călătorească de Crăciun şi Revelion. Aceştia pot recupera şi opta acum pentru city breakuri în marile oraşe europene.

Dacă lipsa banilor sau a timpului i-a determinat pe mulţi români să-şi spună că Sărbătorile se petrec cel mai frumos acasă, acum, ei pot profita de mini vacanţele de weekend, considerabil mai ieftine decât pachetele pentru Crăciun sau Revelion. Fie că aleg o destinaţie pentru shopping (a început oficial perioada reducerilor), fie că vor să schieze sau să admire arhitectura marilor oraşe europene, în această perioadă vor găsi cu siguranţă oferte pentru toate gusturile şi mai ales pentru toate buzunarele.

Majoritatea operatorilor turistici au menţinut tarifele aplicate în 2010, însă, pentru anumite destinaţii (Viena, Praga, Riga), preţurile pachetelor au scăzut cu 10-15%, ne-a spus Mioara Gheorghe, director operaţional al Happy Tour.

Acum, după agitaţia Sărbătorilor şi înainte de a se apuca de pregătirile pentru Paşte, românii vor să „fugă" pentru câteva zile. Majoritatea aleg pachetele de tip city break, vacanţe de două, trei zile în metropolele europene. Preferinţele lor rămân neschimbate faţă de anii anteriori, în fruntea clasamentului situându-se Viena, Praga, Budapesta, Milano, Paris şi Londra.

Aceleaşi preţuri din 2010

image

Palatul Hofburg aduce mulţi vizitatori la Viena

„Am observat o creştere a numărului de rezervări pentru acest tip de vacanţe cuprins între 5 şi10%", a declarat Maria Tomescu, director de marketing al agenţiei J'info Tours. Aceeaşi creştere este estimată şi de Marius Berca, managerul operaţiunilor agenţiei Christian Tour. Preţurile rămân, în schimb, similare cu cele aplicate în 2010 şi pornesc, de la 180 de euro de persoană, acesta fiind bugetul mediu pe care îl alocă românii pentru astfel de plecări. Astfel, pentru un weekend la Viena, operatorul turistic HTS a elaborat un pachet al cărui preţ pleacă de la 180 de euro de persoană şi include două nopţi de cazare la un hotel de patru stele, transportul cu avionul şi mic-dejun. Cei de la Marshal Turism oferă un pachet identic pentru 197 de euro de persoană. O ofertă similară au şi cei de la Happy Tour, preţul pachetului fiind de 190 de euro, în care se include preţul biletelor de avion, micul dejun şi cazarea timp de două nopţi la Hotelul Artis de trei stele din capitala Austriei.

Vacanţa dintre semestre, la Disneyland

Parisul rămâne o atracţie pentru turiştii străini

De asemenea, vacanţa dintre semestre a celor mici determină o creştere a numărului de pachete vândute în această perioadă, ne spune Carmen Visalon. „Pachetele la Disneyland Paris beneficiază de oferte speciale, ceea ce a condus la o creştere a numărului de cereri pentru această destinaţie", a declarat Ana-Maria Moanţă, directorul de marketing al agenţiei Marshal Turism. Paralela 45 oferă un astfel de pachet pentru Disneyland Paris la un preţ de 143 de euro pe noapte la Hotelul Santa Fe (două stele), care include micul dejun şi intrarea în parcul tematic, iar copiii de până la 12 ani beneficiază, în perioada 1 ianuarie - 5 aprilie, de gratuitate la cazare şi la intrarea în parcuri. Cei de la HTS oferă un pachet cu două nopţi de cazare la acelaşi hotel, transport cu avionul dus-întors (cu operatorul aerian Air France), mic dejun şi intrarea în Disneyland pentru 400 de euro de adult şi 120 de euro pentru copii mai mici de 12 ani. Agenţia Marshal oferă pentru această destinaţie transport gratuit (prin operatorul Tarom) pentru copiii sub 12 ani, iar preţurile pornesc de la 136 de euro pe noapte la un hotel de două stele (adulţi) şi 102 euro (copii cu vârste între 7 şi 11 ani).

Budapesta, încă în top

Pentru Budapesta, Z Tour oferă preţuri care pleacă de la 33 de euro pe noapte la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus. Gamma Touristic a elaborat pentru această destinaţie un pachet care include transportul cu avionul (compania Malev), trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele şi mic dejun, al cărui preţ este de 185 de euro (adult) şi 115 euro (copii între 2 şi 12 ani). Praga rămâne, de asemenea, una dintre cele mai căutate destinaţii în această perioadă. Magest Travel oferă preţuri care pornesc de la 140 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare.

Chiar şi cu aceste oferte, însă, pentru oraşele din ţările vecine, românii au început să apeleze din ce în ce mai puţin la agenţiile de turism, preferând să caute pe internet oferte mai ieftine, fie şi în structuri de cazare nespecializate, ne-a spus Dragoş Răducan, preşedintele Magest Travel.

Bucureştiul, un oraş ieftin pentru străini

Capitala României ocupă locul trei în topul celor mai ieftine oraşe din Europa, potrivit unui studiu efectuat de portalul specializat în turism Price of Travel. Din analiză reiese că un turist străin poate cheltui, în medie, 90,57 lei (21,2 euro) în Bucureşti. „Cu siguranţă nu este cel mai fermecător oraş din România (...), însă cei care vor face efortul de a-l vizita vor fi răsplătiţi cu preţuri mici pretutindeni, ceea ce va compensa cu siguranţă pentru celelalte frustrări", se arată în studiu.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite