În timpul crizei nu trebuie mărite impozitele - expert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul crizei nu trebuie mărite impozitele, această măsură poate fi luată după terminarea ei pentru a compensa cheltuielile făcute de guverne pentru susţinerea băncilor şi a economiilor afectate de criză, a afirmat Richard Martin, director de raportare financiară la ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) din Marea Britanie, prezent astăzi la conferinţa "CFO-ul, cel mai important manager pe timp de criză".

Expertul a mai amintit că în Marea Britanie a fost scăzută TVA în timpul crizei, ceea ce a stimulat creşterea economică, relatează Agerpres.

Richard Martin s-a mai referit la rolul aşa-numitelor "taxe verzi", care trebuie să încurajeze un comportament corect din punct de vedere ecologic (taxe pe consumul de electricitate sau pe călătoriile cu avionul), dar dacă sunt introduse, nu pot contribui substanţial la creşterea veniturilor statului.

Totodată, directorul din cadrul ACCA a mai subliniat că factorii de decizie în domeniul taxelor şi impozitelor trebuie să abordeze în mod diferenţiat dimensiunea impozitelor şi ignorarea de către autorităţile unei ţări a sursei de provenienţă a banilor supuşi impozitării, ultima atitudine fiind specifică paradisurilor fiscale şi ducând, în cele din urmă, la evaziune fiscală.

Richard Martin a mai subliniat că, în condiţiile în care criza se apropie de sfârşit, statele trebuie să aibă în vedere retragerea pachetelor de susţinere, ceea ce poate duce şi la apariţia unor modificări în sistemul fiscal.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite