În ce domenii se câştigă cei mai mulţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multinaţionalele oferă angajaţilor cele mai bune salarii. Un bancher sau un director IT poate câştiga lunar până la 50.000 de euro.

Directorii din bănci, FMCG (bunuri de larg consum), IT&C sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din România, iar cele mai mari salarii pot ajunge chiar şi la 50.000 de euro. Este greu de spus care sunt cele mai mari remuneraţii din România, având în vedere că există avocaţi sau persoane care lucrează în antreprenoriat, iar aceştia pot câştiga într-o lună sume foarte mari, cum ar fi cele din bonusuri.

„Joburile cu veniturile cele mai ridicate sunt în antreprenoriat sau semiantreprenoriat. Avocaţii şi notarii câştigă milioane de euro. Este greu de spun cine încasează cele mai mari salarii din România. Spre exemplu, sunt firme de consultanţă care încasează sume astronomice într-o lună, deoarece obţin veniturile pe un anumit proiect", a declarat head-hunterul George Butunoiu.

În opinia Oanei Datki, Country Manager al Consulteam, cele mai mari remuneraţii sunt obţinute de directorii regionali financiari şi cei din resurse umane, care au în custodie mai multe ţări. Analiştii din piaţa de recrutare susţin că în multinaţionale se obţin cele mai mari salarii. Domeniile în care se câştigă cel mai bine sunt cele „în care se obţin şi cifre de afaceri mari, precum banking şi IT&C", a mai spus George Butunoiu. De aceeaşi părere este şi Oana Datki, care a spus că remuneraţiile cele mai mari se obţin în zona de servicii, producţie şi bunuri de larg consum.

Pentru a clasifica într-un mod destul de corect cele mai bune salarii, George Butunoiu a făcut referire doar la cele fixe. Headhunterul a subliniat faptul că un director general din domeniul bancar câştigă 20.000 şi poate ajunge chiar şi la 50.000 de euro, în funcţie de bonusuri. În domeniul IT&C, un director executiv poate încasa lunar între 30.000 şi 50.000 de euro, în timp ce un programator cu experienţă se bucură de o remuneraţie de 3.500 de euro.

Expaţii, mai bine plătiţi decât românii

Potrivit Florianei Enescu, managing director în cadrul firmei Qualia, un director de bancă român câştigă între 8.000 şi 20.000 de euro, în timp ce un expat poate depăşi cu mult acest nivel. „Naţionalitatea ocupantului poziţiei este importantă, deorece un expat poate câştiga cu câteva mii de euro în plus", a subliniat Loredana Vlădăreanu, reprezentant al companiei de resurse umane Hart.

Potrivit datelor remise de Hart, în domeniul bunurilor de larg consum, un director executiv poate câştiga un salariu între 6.000 şi 8.000 de euro pe lună, iar un expat care ocupă o poziţie similară poate fi remunerat cu o sumă între 9.000 şi 10.000 de euro pe lună.În România, un avocat senior obţine o remuneraţie între 6.000 şi 8.000 de euro pe lună, iar un partener până la 15.000 de euro pe lună. În acest caz se adaugă însă bonusuri de mii de euro. Şi arhitecţii se bucură de remuneraţii bune. Un arhitect senior cu experienţă de peste cinci ani şi cu renume câştigă lunar între 6.000 şi 8.000 de euro.

"Remuneraţiile pentru top manageri sunt în acest an, mai mici cu 10% faţă de 2009.''
Oana Datki
Country Manager  Consulteam

info
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite