În acest an, preţurile locuinţelor vechi au rămas în expectativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele 10 luni din acest an, preţurile locuinţelor vechi nu au scăzut cu procente semnificative, cea mai importantă ajustare fiind de 3%.

Variaţia de preţ ȋn primele 10 luni ale anului 2011 este mult mai mică faţă de aceeşi perioadă din 2010, se arată într-un raport realizat de anunturiparticulari.ro
Preţurile garsonierele au scăzut ȋn 2011 cu 2%, iar ȋn 2010 cu 8%. Iar în cazul apartamentele de 2 camere, valorile acestora s-au ajustat anul acesta cu numai 3%, iar ȋn 2010 cu 12%. Aceeaşi tendinţă se manifestă şi ȋn cazul apartamentelor de 3 camere care s-au ieftinit cu numai 1% ȋn 2011, dar cu 9% ȋn aceeaşi perioadă din 2010.
Proprietarii apartamentelor şi-au menţinut pretenţiile la cote relativ constante, variaţia medie de preţuri faţă de ȋnceputul anului fiind de maxim 3%. Ȋn aceste condiţii se poate vorbi de o stabilitate a preţurilor, mai ales dacă ne uităm la perioada similară a anului 2010. Astfel, ȋn primele 10 luni din 2010, preţurile au scăzut chiar şi cu 12% la apartamentele de 2 camere.
“Deşi preţurile au rezistat, ȋn ciuda tuturor aşteptărilor, este posibil oricând ca situaţia să se schimbe. Un scenariu ar fi ca preţurile să ȋnceapă din nou să scadă vertiginos din cauza condiţiilor restrictive de creditare şi a situaţiei economice. Dar tot din aceleaşi motive, orice potenţial cumpărător de locuinţă este pus ȋn faţa unei adevărate dileme: Cumpăr acum, la orice preţ? Sau să aştept, dar risc pe viitor să nu mai obţin finanţare”, sunt de părere analiştii site-ului imobiliar anunturiparticulari.ro






Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite