Împrumuturi pentru promotorii imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile comerciale acordă credite acelor companii care sunt specializate în administrarea resurselor necesare construirii de locuinţe în vederea valorificării ulterioare promotorii

Băncile comerciale acordă credite acelor companii care sunt specializate în administrarea resurselor necesare construirii de locuinţe în vederea valorificării ulterioare promotorii imobiliari.
Solicitanţi eligibili pot fi agenţii economici specializaţi în atragerea şi administrarea de resurse pentru construirea, cumpărarea/vânzarea, reabilitarea, consolidarea şi extinderea locuinţelor, inclusiv pentru cele exploatate în regim de închiriere, în scopul valorificării acestora.
Creditul se acordă pentru construirea de locuinţe în condiţii convenabile de preţ şi case de vacanţă de către persoanele juridice specializate şi autorizate, denumite promotori imobiliari. Este disponibil în lei şi valută, pe termen scurt, mediu şi lung. Perioada de creditare se stabileşte, de comun acord cu clientul, în funcţie de durata de execuţie a obiectivului, conform graficului de realizare (anexa la proiectul de execuţie), plus o perioadă de cel mult 12 luni necesară vânzării propriu-zise către beneficiari. Acest surplus se aplică în cazul în care vânzarea locuinţelor se face cu plata integrală din surse proprii sau împrumuturi de la instituţiile financiare şi de credit. Se mai poate adăuga o perioadă egală cu durata plăţii ratelor de către beneficiarii locuinţelor, în cazul în care vânzarea locuinţelor astfel construite se va face cu plata în rate. Aportul propriu al promotorului imobiliar împrumutat trebuie să fie de minimum 15% din valoarea lucrarii, exprimat fie în lichidităţi înregistrate în contul curent, fie în realizarea efectivă a unei părţi din investiţia respectivă, la valoarea înregistrată în bilanţ. La cererea clienţilor, banca poate suplimenta creditul.
Pentru acest tip de împrumut, se poate acorda o perioadă de graţie de maximum 3 ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite