Împrumuturi pentru pornirea unei afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile comerciale au constituit o categorie specială de credite, destinată societăţilor comerciale nou-înfiinţate sau care au o perioadă maximă de funcţionare de până la 6 luni.Nu se

Băncile comerciale au constituit o categorie specială de credite, destinată societăţilor comerciale nou-înfiinţate sau care au o perioadă maximă de funcţionare de până la 6 luni.
Nu se impune un set de activităţi eligibile pentru a fi astfel finanţate. Creditele se acordă întreprinzătorilor care vor să deschidă o nouă afacere, beneficiarii urmând să răspundă unui set de 15 întrebări cuprinse în chestionarul special, în baza căruia se face analiza potenţialului afacerii.
În vederea obţinerii unui credit de acest tip, contribuţia întreprinzătorului va fi de numai 25% din valoarea totală a investiţiei. Valoarea finanţării poate fi de maximum 35.000 RON pentru creditul Start Up (firme care se lansează imediat), respectiv de cel mult 85.000 RON pentru creditul Start Up+ (firme cu o vechime de maximum 6 luni). Durata finanţării este de 5 ani, în care se include o perioadă de graţie de maximum 6 luni.
Între garanţiile acceptate de bancă sunt amintite garanţiile reale imobiliare - privilegiul şi ipoteca şi garanţiile reale mobiliare: depozit bancar (cash colateral), certificate de depozit, certificate de depozit cu discount, titluri la ordin şi titluri nominative, acţiuni, cesiune de creanţă, echipamente, instalaţii, un plan de afaceri, fond de comerţ etc. Se mai pot prezenta, de asemenea, şi garanţii personale: scrisori de garanţie bancară, avalizarea titlurilor de credit în favoarea băncii creditoare, garanţii de companie/firmă emise de fonduri de garantare, fidejusiunea/cauţiunea, garanţii emise de autorităţile administraţiei publice locale sau o asigurare de risc financiar de neplată.

Exemplu de utilizare
Ă În domeniul IT&C se regăsesc cele mai multe oportunităţi pentru lansarea în afaceri cu o investiţie minimă. Pentru a deschide, spre exemplu, o firmă specializată în web-design este suficientă suma de 30.000 lei
Ă Întreprinzătorul se prezintă la bancă aducând argumentul forte că doar un sfert din companiile româneşti au un site propriu de internet, deci serviciul de web-design are piaţa asigurată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite