Imprimeria face imposibilă falsificarea scutirilor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tipizatele folosite în domeniul medical şi noua vinietă RCA au fost discutate în cadrul Forumului zonal "Imprimă legea", desfăşurat la Cluj, la care au participat primarul, Emil Boc, directorul

Tipizatele folosite în domeniul medical şi noua vinietă RCA au fost discutate în cadrul Forumului zonal "Imprimă legea", desfăşurat la Cluj, la care au participat primarul, Emil Boc, directorul Imprimeriei, Dan Docan, preşedintele ANAF, Sebastian Bodu, reprezentanţii vămilor, Gărzii Financiare, poliţiei, OPC şi Camerei de Comerţ şi Industrie din Cluj, Alba, Arad, Bihor şi Mureş.
Certificatele medicale şi biletele de trimitere la analize medicale vor fi tipărite pe hârtie securizată, a spus, în cadrul Forumului, directorul general al Imprimeriei Naţionale, Dan Docan. El a precizat că măsura a fost luată ca urmare a reuşitei sistemului practicat în cazul formularelor de prescripţie a medicamentelor. "Reţetele medicale se execută pe hârtie securizată, preţul fiind mai mic decât cel dinainte. De aceea, vânzările actuale sunt de aproximativ 45 milioane seturi/an, creşterea fiind de peste 4 ori, faţă de perioada precedentă", a explicat Docan. În acest sens, Imprimeria Naţională şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate vor încheia, în zilele următoare, un contract privind tipărirea pe hârtie securizată a formularelor necesare, fapt care va face aproape imposibilă falsificarea acestora.
Au fost eliberate douĂ milioane de "abţibilduri" RCA
Imprimeria Naţională a început distribuirea de viniete către firmele de asigurări care încheie poliţe de răspundere civilă auto (RCA). Aceste "abţibilduri" trebuie să fie înmânate de către asigurator, conducătorilor auto asiguraţi, în momentul eliberării poliţei. Lipirea vinietei într-un loc vizibil (de exemplu, colţul stânga jos al parbrizului) va fi obligatorie după 1 ianuarie 2007, şi face parte din angajamentele asumate de România în procesul de aderare la UE. Vinieta RCA (ca şi cea privind taxa de drum) va ajuta poliţia să verifice de la depărtare dacă maşinile care sunt în trafic respectă legislaţia în vigoare. Potrivit noilor măsuri adoptate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), perioada de valabilitate a poliţelor RCA nu mai este corelată cu anul calendaristic, ea extinzându-se şi peste cumpăna anilor. De exemplu, vinieta obţinută la încheierea unui RCA pe un an, la 1 martie 2006, va fi valabilă până pe 28 februarie 2007. Pe ea este înscrisă perioada de valabilitate şi conţine mai multe elemente de siguranţă care îngreunează falsificarea. "Având în vedere termenul scurt de îndeplinire a deciziilor CSA, vinietele s-au pus în vânzare spre sfârşitul lunii ianuarie şi până în prezent au fost livrate aproape două milioane de exemplare", a afirmat directorul Imprimeriei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite