Impozitul pe venit se plăteşte şi cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fizice îşi vor putea achita din toamnă anumite dări către stat fără a se mai deplasa la administraţia financiară De la 1 octombrie, românii îşi pot achita anumite

Persoanele fizice îşi vor putea achita din toamnă anumite dări către stat fără a se mai deplasa la administraţia financiară

De la 1 octombrie, românii îşi pot achita anumite obligaţii fiscale către Fisc, şi cu cardul bancar! Instituţia urmează să selecteze băncile care vor efectua asemenea operaţiuni.

Persoanele fizice vor putea achita online, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligaţiile fiscale reprezentând impozit pe venit, plăţi anticipate cu titlul de impozit, regularizări aferente impozitului pe venit şi obligaţii fiscale aferente mai multor categorii de venituri, se precizează într-un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, publicat marţi în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, vor putea să-şi achite impozitul cu cardul, toţi cei care au obţinut venituri din activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, transferul titlurilor de valoare, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, activităţi agricole sau din transferul proprietăţii imobiliare din patrimoniul personal.

Nu toate cardurile vor fi acceptate!

Potrivit actului normativ, care va intra în vigoare începând cu 1 octombrie 2008, ANAF va încheia contracte cu bănci acceptatoare de tranzacţii online cu carduri, selectate în acest sens.

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală urmează să stabilească în curând criteriile de selecţie a băncilor comerciale cu care se va lucra. Serviciile oferite de instituţiile bancare selectate vor fi contractate ulterior, prin achiziţie publică", a explicat pentru "Adevărul", Andrei Ştefan, purtătorul de cuvânt al ANAF.

Potrivit acestuia, nu toate cardurile bancare existente în România vor putea fi folosite aşadar pentru plata impozitului pe venit, ci doar cele emise de băncile care vor fi acceptate de Agenţie. Până la 1 octombrie 2008, ANAF şi băncile selectate vor stabili totodată, prin contractele încheiate, schimburile de informaţii necesare între cele două părţi pentru funcţionarea sistemului de încasări online, prin intermediul cardurilor bancare, a impozitelor amintite.

De la 1 aprilie, toate firmele din România beneficiază de sistemul online de declarare a obligaţiilor bugetare. Practic, persoanele juridice nu trebuie să se mai deplaseze până la administraţia financiară pentru a depune declaraţiile fiscale, ci o pot face prin intermediul Internetului. Pentru a utiliza acest sistem, firmele trebuie să se înregistreze în acest scop.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite