Impozitul animă spiritele la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impozitului pe câştigurile din tranzacţii realizate pe piaţa de capital continuă să anime spiritele. Investitorii şi brokerii aşteaptă în continuare o "schimbare" de situaţie. Mai mult,

Impozitului pe câştigurile din tranzacţii realizate pe piaţa de capital continuă să anime spiritele. Investitorii şi brokerii aşteaptă în continuare o "schimbare" de situaţie. Mai mult, Comisia Naţională a Valorilor Mobilare (CNVM) a atenţionat Consiliului Bursei de Valori Bucureşti şi reprezentanţii Bursei din Sibiu cu privire la "nerespectarea programului de tranzacţionare avizat de CNVM şi neinformarea în prealabil a comisiei cu privire la intenţia de suspendare a programului de tranzacţionare timp de o oră", se arată în comunicatul comisiei.

Cele două Burse au început ieri şedinţele de tranzacţionare cu o oră mai târziu, în semn de protest privind impozitatea cu 16% a câştigului brut din tranzacţii la Bursă, urmând ca deducerea cheltuielilor să se facă abia în declaraţia de venit din luna mai. "Oficialii Ministerului Finanţelor Publice, pur şi simplu, au ajuns să spună că investitorii pe piaţa de capital nu au plătit anul trecut niciun impozit. Este fals, căci s-a oprit 1% din câştigul brut realizat din vânzarea acţiunilor deţinute mai mult de un an în portofoliu", a declarat, pentru Adevărul, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Oricum, investitorii sunt bulversaţi.

Unii au mers să plătească totuşi impozitul, chiar dacă nu li se pare corect sistemul. Cei mai mulţi însă preferă să aştepte o eventuală soluţionare pozitivă, chiar dacă acest lucru înseamnă plata unor penalităţi de întârziere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite