Impozit de 1% pentru acţiunile deţinute mai mult de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat amendamentul la Codul fiscal propus de senatorul liberal Ionuţ Popescu, care vizează introducerea unui impozit diferenţiat de 1% pentru acţiunile

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat amendamentul la Codul fiscal propus de senatorul liberal Ionuţ Popescu, care vizează introducerea unui impozit diferenţiat de 1% pentru acţiunile deţinute mai mult de un an în portofoliu şi 16% pentru cele cu tranzacţionare curentă.
Fostul ministru de finanţe,Ionuţ Popescu a venit cu acest amendament ca soluţie de compromis între propunerile divergente ale Ministerului de Finanţe şi cele ale operatorilor de pe piaţa de profil. Astfel, Ministerul Finanţelor a propus în Codul fiscal impozitarea veniturilor din tranzacţiile pe piaţa de capital cu 16%, în timp ce Asociaţia Brokerilor a susţinut impozitarea cu 1% pentru tranzacţiile mai vechi de un an şi 5% pentru operaţiunile curente.
De asemenea, s-a mai acceptat şi propunerea de impozitare cu 16% a portofoliului net, la finele anului, a câştigurilor obţinute din tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente financiare derivate, după cum ne-a mai declarat senatorul Ionuţ Popescu. La fel ca şi alţi colegi parlamentari, Popescu estimează pentru prima săptămână din iulie data probabilă de adoptare a Codului fiscal de către cele două Camere, cu condiţia ca lucrurile să meargă "şnur". Pentru ca acest document, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2007, să fie adoptat în actuala sesiune parlamentară, este necesar să fie convocată sesiune extraordinară.

"S-a acceptat şi impozitarea cu 16% a portofoliului net, la finele anului, a câştigu-rilor din tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente derivate"
Ionuţ Popescu
senator

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite